Tornar

L'actriu Laura Conejero retratada en blanc i negre al menjador d'una casa dels anys trenta del segle passat

Les costures d'un Tennessee Williams

La directora Martina Cabanas porta al Teatre La Biblioteca la seva posada en escena de l'obra El zoo de vidre.

Com trobar les essències d'una obra que és una de les peces claus del teatre nord-americà del segle XX? Com fer-ho per aconseguir se li vegin les "costures" dramàtiques i aconseguir la màxima llibertat per a experimentar i fer provatures? Potser tractant-lo com si fos un assaig o un taller d'interpretació i deixant en mans dels actors i actrius tot el pes de la funció. Sigueu benvinguts i benvingudes, fins al 19 de maig, a El zoo de vidre.

És el retrat d'una família dels EUA del temps de la crisi del 1929, una història de persones que s'estimen, però es fan mal les unes a les altres, d'esperances de futur, de frustracions i de desig de llibertat. La firmava Tennessee Williams, un dels dramaturgs nord-americans més coneguts, guanyador de dos premis Pulitzer de teatre per Un tramvia anomenat Desig i La gata sobre la teulada de zenc, dues de les obres més conegudes de l'autor juntament amb La nit de la iguana i aquesta peça que ara podem veure al Teatre La Biblioteca en una producció de la companyia La Perla 29.

Laura Conejero, David Anguera, Clara Moraleda i Roger Torns interpreten els personatges del muntatge, dirigits per una Martina Cabanas que no només s'ha fet càrrec de la posada en escena sinó que també n'ha fet la traducció.

L'aposta de Martina Cabanas confereix a la posada en escena del muntatge una estètica d'assaig i, per tant, desvia l'atenció d'altres elements escènics per tal de centrar-se en la tasca interpretativa dels actors i actrius, que es converteixen així en el centre del muntatge.

Com a personatges protagonistes, l'Amanda Wingfield, una mare que vol per als seus fills una vida millor que la que ella mateixa ha viscut, però que en el seu intent sufocarà la llibertat dels seus fills; un Tom que exerceix com a narrador de la història i una Laura que coixeja, que troba en aquest fet un obstacle per relacionar-se amb el món i que viu tancada en el seu propi univers, envoltada de les figuretes de vidre que col·lecciona.

Si voleu veure una posada en escena actual d'un muntatge fonamental en la història del teatre nord-americà contemporani, veniu al Teatre La Biblioteca a veure El zoo de vidre, però abans consulteu al web de la companyia La Perla 29 tota la informació sobre el muntatge.

Data de publicació: Divendres, 19 Abril 2024
  • Comparteix