Tornar

Stanley Kubrick

Stanley Kubrick, des de tots els angles

El CCCB acull una completa mostra dedicada al cineasta, amb audiovisuals, objectes i materials dels arxius personals del director.

Un concert a càrrec de l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) en què interpretarà algunes bandes sonores de pel·lícula servirà per inaugurar el 23 d'octubre a les 19 h l'exposició titulada senzillament Stanley Kubrick. La podreu veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) fins al 31 de març, i està dedicada, és clar, al mític i també controvertit director, guionista i productor de cinema novaiorquès (1928-1999), l'any que en fa 90 del seu naixement i 50 de l'estrena de 2001: Una odissea de l'espai.

Comissariada per Hans-Peter Reichmann i Tim Heptner, del Deutsches Filmmusuem de Frankfurt, l'exposició ja ha fet una aturada a ciutats com Los Angeles, Seül, París o Ciutat de Mèxic. A Barcelona, no obstant això, presentarà alguns continguts fins ara inèdits, com una instal·lació biogràfica signada pel director Manuel Huerga o storyboards del film Barry Lyndon. El crític i escriptor Jordi Costa és el responsable de la seva adaptació al CCCB. Es tracta d'una mostra ideal per a aquells que vulguin aproximar-se a la figura de Kubrick, i especialment llaminera per als mitòmans, ja que entre els objectes i materials exposats n'hi ha d'extrets dels seus arxius personals i per exemple s'hi troben guions, maquetes i càmeres, així com vestuari i utillatge original de les seves pel·lícules. No hi manquen ni els vestits de les germanes bessones que apareixien pels passadissos de l'hotel d'El resplandor, ni la temuda destral de Jack Nicholson del mateix film, ni les màscares d'Eyes wide shut, la darrera cinta que Kubrick va rodar. A l'exposició es pot seguir, per ordre cronològic, tota la trajectòria de l'estatunidenc, consta d'una quarantena d'audiovisuals, i també s'hi explica un parell de projectes que varen quedar en un calaix.

La mostra Stanley Kubrick comptarà amb un seguit d'activitats paral·leles, com ara un cicle a la Filmoteca de Catalunya, visites comentades a l'exposició, taules rodones o diverses sessions de cinefòrum agrupades sota el títol La màquina del segle XX, i que es duran a terme entre el 27 de novembre i el 28 de febrer.

Per a més informació, consulteu l'enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 17 Octubre 2018
  • Comparteix