Sant Martí es volca a fer més visible la lluita feminista

Sant Martí es volca a fer més visible la lluita feminista

dimecres, febrer 28, 2018 - 15:47

Durant tot el mes de març les entitats, associacions i casals de Sant Martí organitzen una extensa llista d’activitats amb perspectiva de gènere en motiu del Dia Internacional de les Dones. 

Aquest mes, Barcelona es mobilitza per denunciar el sexisme i la desigualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

És per això que es convida a la ciutadania a participar a les activitats que s’han preparat des de les múltiples associacions, casals i entitats dels barris en motiu del Dia Internacional de les Dones, que se celebra el dia 8 de març.

ACTE CENTRAL A SANT MARTÍ
Traster feminista
25è aniversari del Consell de Dones de Sant Martí

Diumenge 11 de març, a les 11h
Can Ricart

A Sant Martí, l’acte central és el Traster Feminista a Can Ricart, en el marc de la fira de reciclatge i reutilització de segona mà i intercanvi. Aquest cop serà més feminista que mai ja que s’hi celebrarà el 25è aniversari del Consell de Dones de Sant Martí, el primer que es va crear a la ciutat. S’hi faran tallers, actuacions i xerrades. És un acte organitzat pel mateix Consell de Dones, la Taula Eix Pere IV i Apropem-nos.

A banda, hi ha moltes altres activitats: tallers, xerrades, dansa, música, teatre, poesia, exposicions, passejades pels barris i cinema. Consulta el programa aquí.

Convocada una vaga laboral feminista

Barcelona s’uneix a la vaga laboral feminista convocada per la Comissió 8M per al 8 de març. Es farà vaga de consum, de treball domèstic i cures, de treball remunerat i d’estudis per tal de denunciar la desigualtat i la violència envers les dones en tots aquests àmbits.

Els sindicats en donen suport: CGT convoca una vaga de 24 hores, mentre que UGT i CCOO conviden a parar 2 hores, 1 minut i 36 segons (el temps que una dona ha de treballar més que un home en una jornada laboral per cobrar igual que ell).